سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انواع وکیل با حیطه های تخصصی متفاوت

ممکن است بارها عبارت هایی مثل وکیل اداری، وکیل کاری، وکیل دادگستری، وکیل پایه یک، وکیل پایه دو قضایی، وکیل معاضدتی و وکیل تسخیری شنیده باشید در اینجا برای آشنایی با نوع وکلا  و تخصص های مربوطه می پردازیم.

وکیل قضایی

وکیلی که پروانه وکالت داشته و به همین علت حق وکالت اشخاص را در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی دارد. شخصی که در رشته حقوق تحصیل دارد برای اینکه بتواند وکیل قضایی شود باید در آزمون وکالت قبول شده و پروانه وکالت دادگستری را دریافت کند.

وکیل اداری

 وکیل اداری به موجب یک قرار داد با شخصی، کارهای اداری وی را انجام می دهد و نکته مهم این است که برای اینکه کسی بتواند وکیل اداری شخصی شود نیاز به داشتن سواد و یا حرفه خاصی ندارد و به عبارتی هر کسی می تواند وکیل اداری افرادی را عهده دار باشد.

وکیل معاضدتی

طبق قانون در دادگاه طرفین برای خود حق انتخاب وکیل دارند و اگر توانایی انتخاب وکیل نداشته باشند باید امکانات وکیل فراهم گردد. عدالت قضایی ایجاب می کند که افراد کم درآمد در برخورداری از وکیل دچار مشکل نشوند و به همین منظور می توانند در مقابل ادعاهای طرف تقاضای وکیل معاضدتی نمایند.

وکیل تسخیری

در دعاوی کیفری شاکی و متهم حق دارند که از وکیل استفاده کنند ولی اگر متهم توانایی مالی برای انتخاب وکیل نداشته باشد می تواند از دادگاه درخواست وکیل کند.

وکیل پایه یک و وکیل پایه دو

هر دو این اجازه را دارند که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی فعالیت کنند اما وکیل پایه یک بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری کل کشور فعالیت می کند اما وکیل پایه دو فقط حق شرکت در این محاکمه ها را دارد.

در انتخاب وکیل خوب و متخصص به زن یا مرد و یا پیر و جوان بودن آن نگاه نکنید و پیری و سالخوردگی را نشان از تجربه و جوانی را نشان از بی تجربگی و خامی ندانید.

منابع: 

ویکی پدیا

وکیل خوب در تهران

چطور