سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قرار جلب در امور حقوقی و کیفری

قرار جلب در امور حقوقی و کیفری

  واژه ای که اغلب مردم به نام حکم جلب می‌شناسند در حقوق با نام قرار جلب یا دستور جلب نامیده میشود. در حقوق، واژه حکم و قرار متفاوت از هم هستند و آثار متفاوتی نیز دارند. هر زمان که دعوایی مطرح می‌گردد و دعوای مورد نظر، توسط قاضی دادگاه مورد رسیدگی قرار میگیرد، در انتهای رسیدگی، قاضی تصمیم خود را در قالب حکم صادر می نماید. این حکم قاطع دعوا است یعنی با صدور آن، در خصوص پرونده تعیین تکلیف شده و از آن مرجع رسیدگی خارج می‌گردد ولی قرار یا دستور جلب متفاوت از حکم است چون قاطع دعوا نیست.

در یک تقسیم بندی می توان دعاوی مطروحه در محاکم قضایی را به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری تقسیم نمود. هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری، امکان صدور قرار جلب وجود دارد ولی خوب است بدانید که قضات دادگاه ها برای صدور قرار جلب در امور حقوقی سختگیری بیشتری نشان می دهند در حالی که صدور این قرار در امور کیفری راحت‌تر است و اغلب قضات این قرار را صادر می نمایند. در این نوشتار قصد داریم در خصوص قرار جلب در امور حقوقی و امور کیفری توضیحاتی ارائه دهیم تا به کمک این توضیحات بتوانید شخص مورد نطر خود را برای احقاق حق، جلب نمایید.

قرار جلب در امور کیفری و حقوقی

انواع قرار جلب در قانون

خوب است بدانید دستور جلب ممکن است عادی یا سیار باشد که این تقسیم بندی بر مبنای نحوه اجرای قرار جلب می باشد.ایکون قرار جلب در امور کیفری و حقوقی

اولین نوع قرار جلب، قرار جلب عادی می باشد در این نوع قرار، قاضی قرار جلب را برای اجرا به کلانتری خاص ابلاغ می‌کند. این قرار زمانی صادر می‌شود که شما به عنوان شاکی اعلام کنید که فرد مورد نظر در محلی زندگی می‌کند که شما آن محل را می میشناسید و از محل زندگی فرد مطلع هستید در چنین حالتی پس از صدور قرار جلب شما باید به کلانتری محل که می‌تواند کلانتری محل زندگی فرد مورد نظر باشد یا کلانتری محلی که او در آنجا دیده شده است، مراجعه کنید و پس از ثبت قرار مورد نظر، رئیس کلانتری دستور خواهد داد تا ماموری در اختیار شما قرار داده شود، سپس شما به همراه مامور به آن محل مراجعه کرده و در صورتی که فرد در آن محل یافت شود می توانید او را جلب کنید.

ولی در صورتی که از صدور قرار جلب مدتی مثلاً دو یا سه ماه بگذرد ولی هنوز فرد جلب نشده باشد در چنین حالتی قرار جلب سیار صادر خواهد شد.

نوع دوم قرار جلب، قرار جلب سیار است و زمانی صادر می‌شود که شما به عنوان شاکی از محل زندگی فرد مورد نظر اطلاع نداشته باشید و یا اینکه اطلاع داشته باشید ولی فرد از آن محل فرار کرده باشد در چنین حالتی قاضی قرار جلب را به صورت سیار صادر خواهد نمود که این قرار به همه کلانتری های حوزه قضایی قاضی ابلاغ می گردد و بر اساس آن شما در هر نقطه‌ای که فرد مورد نظر را یافتید می توانید به وسیله مأمورین انتظامی او را جلب کنید.

نکته لازم به ذکر این است که هر قاضی فقط می‌تواند نسبت به حوزه قضایی خود قرار جلب صادر نماید؛ بنابراین اگر متهم یا محکومی خارج از حوزه قضایی قاضی باشد؛ قاضی نمی‌تواند علیه وی قرار جلب صادر کند بلکه در این حالت باید صدور قرار جلب را به حوزه قضایی که متهم در آن حوزه است نیابت دهد.

ادامه مطلب در : 

https://vakiltop.com/blog/conviction-in-legal-and-criminal-matters/